top of page

Grachtenpand waar klassiek en modern samensmelten

In de lange gang is het chique, witte Arabescato marmer als een open boek neergelegd, dat doorloopt in de lambrisering. Daar zorgt de combinatie met bruin Billiemi marmer voor een speels samenspel, dat diepte brengt. De entree aan de Keizersgracht in Amsterdam lijkt origineel te zijn, maar is -samen met de guirlandes, bogen en gewelven- in oude glorie hersteld met behulp van archiefmateriaal. De combinatie van deze authentiek ogende details met strakke en moderne elementen maakt het huis aan de Keizersgracht een typisch project van Studio Ruim. “Als mensen denken dat het pand zijn originele staat heeft behouden, vinden wij dat een groot compliment,” zeggen interieurarchitecten Sigrid van Kleef en René van der Leest.


Interieurarchitect Studio Ruim


Het tweetal staat bekend om hun oog voor detail. Zo is door het dakraam van de keuken te zien hoe het origineel gestucte blokkenpatroon van de buitenmuur binnen doorloopt en voor verbinding zorgt. Het industriële ontwerp van de keuken vloeit moeiteloos over in de klassieke grandeur van de eetkamer waar traditionele ronde vormen gecombineerd worden met moderne elementen, zoals de speciaal ontworpen kroonluchter boven de eettafel. Achter de historische wanden zijn de nieuwste lichttechnieken weggewerkt, zodat het op het eerste gezicht bijna lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan.


Elke kamer in dit grachtenpand heeft een duidelijk eigen karakter met eigen structuren en kleuren. Zo heeft de woonkamer met z’n donkere kleuren en lichtspel iets theatraals. De strakke schouw is speciaal voor deze kamer ontworpen en bekleed met hetzelfde donkere Belvedere marmer als het kookeiland en de nis in de keuken. Op het plafond hangt een stalen, zelfontworpen lichtobject, dat geïnspireerd is door 17e-eeuwse plafondornamenten uit de tijd waarin het huis gebouwd is.14 views0 comments
bottom of page